Støysvakt veidekke: Rød løper – den nye oljen
Støysvakt veidekke: Rød løper – den nye oljen
Oppdatert :01 april 2016
rødløper2

Revolusjonerende, støysvakt veidekke i form av rød løper. Innfelt: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Foto Jarle Vines/Wikipedia.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen smilte enda bredere enn vanlig da han på en pressekonferanse i dag slapp nyheten om et nytt og revolusjonerende, støysvakt veidekke i form av rød løper som skal rulles ut på den nye motorveiparsellen Stavanger–Randaberg bomstasjon på E39.

Gulrot

– Mens sosialistene bruker pisk for å redusere støyen, bruker vi gulrot. Samtidig skal vi huske at sosialistene regjerte i åtte år uten å produsere en meter støysvakt veidekke. Men blås i dem. Den røde løperen består av SuperKevlarCarrot, et av de sterkeste materialene som finnes. Det er et støyabsorbrende stoff tilsatt superkarotén og grafén, for så å myknes med litt parkettsyre. Det tåler 60-tonns trailere og piggdekk – ja, selv stridsvogner.

Mer.

Den nye oljen

Heretter behøver vi ikke belaste bilistene med piggdekkavgifter og forbud slik sosialistene ønsker. Og den røde løperen reduserer støyen med seks desibel. Vi kan kjøre i 110 på den røde løperen uten at det støyer mer enn 80 på vanlig asfalt!

     - Hvordan skal dere klare å rulle ut kilometervis med dette dekket, i mange meters bredde? spurte Støyforeningens utsendte på pressekonferansen.

     - Mye enklere enn vanlig asfaltarbeid: Et konsortium, bestående av Nye Veier, det franske Masque Allonge og det finske RRANSLIRPA-KUUSINEN OY, har utviklet en maskin ved navn Rullado, etter mønster av de integrerte tunnelboremaskinene (TBM) som brukes for å lage Follobanen mellom Oslo og Ski. En Rullado graver eller borer ut veien, avhengig av terrenget – for så å rulle ut hele motorveien, med den røde løperen på topp. Fire kilometer firefelt på fire dager!

     - Hvorfor begynner dere ikke i Oslo, hvor det er flest støyplagede?

     - Vi kommer dit også. Men Rogaland har et skrikende behov for nye arbeidsplasser. Dette er den nye oljen!
- Og jeg har hørt at prosjektet skal bompengefinansieres og Randaberg bomstasjon utvides. Men var det ikke ditt parti som gikk til valg på å fjerne alle bomstasjoner?

     - Ikke bli personlig nå!

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan