Støyforeningen, ved Ingunn Milford, tiltrer EU´s Noise Expert Group
Støyforeningen, ved Ingunn Milford, tiltrer EU´s Noise Expert Group
Oppdatert :28 des 2017
Skjermbilde 2017-11-05 22.47.02

Bt: Styremedlem i Norsk forening mot støy, Ingunn Milford, medlem av foreningens sakkyndige utvalg siden 2003, og i dag leder av akustisk avdeling i Multiconsult, er utnevnt av EU-kommisjonen som foreningens representant i Noise Expert Group.

EU-kommisjonens Directorate General Environment, som er EU-kommisjonens faginstans for miljø, har i et brev kunngjort at Norsk forening mot støy, ved sin representant Ingunn Milford, er utnevnt som nytt medlem av direktoratets ekspertutvalg: Expert Noise Group. Første møte i ekspertgruppen er i slutten av november. 

Ingunn Milford, sivilingeniør fra NTNU,  har hatt et frivillig engasjement for Norsk forening mot støy siden 2003 da hun tok plass i foreningens sakkyndige utvalg. Der har hun bidratt i mange år  før hun også sa ja til å sitte i foreningens styre, hvor hun fortsatt er styremedlem.  I sitt daglige virke er hun i dag leder av akustisk avdeling i Multiconsult, en stilling hun har hatt siden 2014. Før det var hun leder av avdeling for støy og vibrasjoner i Forsvarsbygg, en posisjon hun kom til fra Statens vegvesen Vegdirektoratet. I vegvesenet var hun senioringeniør og i 11 år leder av arbeidet med miljøstøy. Hun har også arbeidet med støyspørsmål i helsevernetaten i Oslo og som forsker.

- Ingunn Milford en meget erfaren fagperson med bred kjennskap til hvordan støyutfordringer utvikler seg og manifesterer seg i samfunnet, og er også kjent for sitt aktive og løsningsorienterte arbeid, sier generalsekretær Ulf Winther i Norsk forening mot støy. - I 2012 ble hun sammen med Nina Renshaw i den europeiske miljøorganisasjonen Transport & Environment tildelt Norsk forening mot støy`s ærespris Årets støydemper for sitt arbeid, sier Winther. - Vi er veldig glad for utnevnelsen av Ingunn Milford til EU-kommisjonens støyekspertgruppe. Hun vil være en god representant for oss og en meget kompetent tilvekst til ekspergruppen. Den har som en sentral oppgave å være en referanse og innspiller til EU-kommisjonens arbeid med støy.  

  • Vi tror at Norsk forening mot støy i tillegg vil ha glede av den forsterkede kontakten med ledende europeisk støyekspertise, og ser også på denne utnevnelsen som en honnør til vår virksomhet, sier Ulf Winther.

Mer om expert group

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan