Støyforeningen med innspill til politiske partier om å ta ansvar for støy
Støyforeningen med innspill til politiske partier om å ta ansvar for støy
Oppdatert :11 jan 2023
Skjermbilde 2018-10-10 10.51.29

Nye beregninger viser at samferdselsstøy koster samfunnet 16,5 milliarder kroner årlig på grunn av kostbare helsekonsekvenser. Da kan ikke politikken lenger lukke øynene for samfunnsutfordringen. Støyforeningen har sendt noen innspill for oppdatering og diskusjon. 

Kunnskap om støyens skadevirkninger og store samfunnskostnad er økende. Derfor har Støyforeningen invitert de politiske partiene til å utvikle en bedre intern drøfting av støyproblemet og ta et større politisk ansvar for å redusere. Vi har sendt et skriftlig innspill til flere av partienes programkomiteer.   Les mer

Ordet støy i betydning miljøproblem forekommer sjelden eller aldri i partiprogrammene. Det kan skyldes berøringsangst - ikke se, ikke høre, ikke snakke om det - om et problem som 2,1 millioner nordmenn er eksponert for. Uten intern debatt og avklaring om et slikt problem tas heller ingen posisjoner om støy. Det blir også få bestillinger av betydning til fagetatene som har oppgaven med å gjøre politikk virkelig.  Derfor har Støyforeningen utarbeidet et innspill som en invitt til partiene om å snakke om støy. 

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan