Slakter Luftfartstilsynet for utgangspunkt for ny støyforskrift OSL
Slakter Luftfartstilsynet for utgangspunkt for ny støyforskrift OSL
Oppdatert :01 feb 2016
Ørnt1

Ørn Terje Foss, lege og medlem av Støyforeningens sakkyndige råd, mener det var store mangler i høringsnotatet til revidert støyforskrift for Oslo Lufthavn som flyplasskommunene svarte på i høst. Nå foreligger ny støyforskrift. Ikrafttredelse 26. mai, melder Luftfartstilsynet.  Foto Pål Jensen.

I stor grad følges bestemmelsene fra tidligere forskrift. Men nytt er det at Avinor hver måned skal publisere en støyrapport fra driften! Disiplinerende?

Men når utgangspunket er som galest, blir resultatet deretter. 

- Høringsnotatet har svært mangelfulle opplysninger om sammenhengen mellom flystøy og negative helseeffekter og derfor manglende vektlegging av hvor viktig støyforebyggende tiltak er. Det foreliggende forskriftsutkastet fra Luftfartstilsynet imøtekommer derfor primært flyselskapenes og lufttrafikktjenestens behov, og inneholder ikke det optimale av tiltak for å unngå unødige støybelastninger for befolkningen i området rundt Gardermoen, sier Ørn Terje Foss, lege og fagsjef arbeidsmiljø og helse hos NSB, og førstekandidat til kommunevalget for Nannestad SV.

Les intervju med Ørn Terje Foss. Link.

Les Luftfartstilsynets omtale av nytt støyregelverk. Link

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan