Østfold: E6-motorveien er verre enn sitt rykte
Østfold: E6-motorveien er verre enn sitt rykte
Oppdatert :19 okt 2015
e6-østfold

Biltrafikken på den nye E6-motorveien sør for Moss har økt ekstremt. Kilde TØI-rapport 1165-2011

På E6-motorveien gjennom Rygge sør for Moss har biltrafikken alt nå nådd det nivået Statens vegvesen forutsatte for 2028–33. Dette er dokumentert i en rapport Norsk forening mot støy har laget for Hanan Vel. Det skyldes dels at den nye motorveien har suget til seg trafikk fra andre veier, men også at den har skapt mer biltrafikk. I tillegg er fartsgrensene hevet.

     – Den største forskjellen er at nå er det trafikk hele døgnet. Det er aldri stille. Da fartsgrensen til E6 gikk opp til 110 enkelte strekk i 2014, gjorde støyen et kraftig hopp. Derfor bestilte vi en vitenskapelig måling. At vi skulle ligge 15–20 år foran prognosen i tid, det hadde vi ikke trodd, sier Rydningen til Moss Avis.

Ønsker tiltak

Hanan Vel håper nå på tiltak:
– Vi håper at man nå kan vurdere fartsgrensen på enkelte områder, og kanskje få et mykere underlag. Det er kolossal forskjell på regnvær og tørt vær, og på ny og gammel asfalt. Og så håper vi at man få godstrafikk over på tog.

For ordens skyld: Målingene ble utført på tørr veibane, i tråd med kravene i NS 8174-2:2007, Akustikk - Måling av lydtrykknivå fra veitrafikk - Del 2: Forenklet metode

Mer 

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan