Øker risiko for infertilitet
Øker risiko for infertilitet
Oppdatert :20 jan 2016
Skjermbilde 2016-01-18 15.36.18

(Foto: Wikimedia Commons)

Kvinner som bor nær tett trafikkerte motorveier med luftforurensing fra trafikken har noe høyere risiko for fertilitetsproblemer enn kvinner som bor lenger unna, i områder med renere luft, fremgår det av en amerikansk forskningsrapport.

Forskerne fulgte mer enn 36 000 kvinner over en tiårs-periode fra 1993 til 2003, og overvåket og analyserte om luftforurensing og trafikkeksos som de puste inn kunne forbindes med deres evne til å bli gravide.

     I forskningsperioden ble det rapportert 2500 tilfeller av infertilitet. Kvinner som bodde innen 200 meter fra hovedveien hadde 11 prosent større sannsynlighet for å oppleve disse problemene enn kvinner som bodde lenger unna.

    Risikoen er moderat, men kan likevel representere et globalt helseproblem, uttaler  Dr. Shruthi Mahalingaiah, en forsker ved Boston University School of Medicine, og Mark Nieuwenhuijsen, asom er forsker ved Center for Environmental Epidemiology og ved Barcelona Institute for Global Health.

   Luftforurensning og støy er de to miljøforurensningene som plager flest mennesker og representerer helserisiko som berører flest mennesker.

    Forskningsfunnene ble omtalt av nyhetsbyrået Reuters den 15. januar. Se link: 

 http://uk.reuters.com/article/us-health-fertility-airpollution-idUKKCN0UT2MF

    Den amerikanske forskningen ble omtalt i en rapport fra Oxford University nå i januar. Se link: 

http://humrep.oxfordjournals.org/content/early/2016/01/02/humrep.dev330.long

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan