Norske skoler: 75 % plages av støy
Norske skoler: 75 % plages av støy
Oppdatert :14 nov 2012

Problemet uro i skolen må tas bokstavelig, viser en undersøkelse gjort av Norstat på vegne av GLAVA: 75 % av norske elever plages av støy og dårlig akustikk, og 25 % av de som jobber eller studerer innendørs plages av det samme. Men enkle grep kan gi kraftig forbedring.

støy-skole

Åpne skoler og minimalisme gir maksimalistisk støy. Ill. Glava

Åpne skoler og minimalisme gir maksimalistisk støy

Fagleder for bygningsakustikk i Brekke & Strand Akustikk AS, Per Kåre Limmesand, er ikke overrasket over resultatene i undersøkelsen.

     – Vi erfarer at det ofte er for lite akustisk dempende materialer i skoler og barnehager, dels også i kontorlokaler. Dette resulterer i støysjenanse for lærere og elever, og ødelegger for konsentrasjonskrevende arbeid, sier Limmesand. For å oppnå gode akustikkløsninger for en jobb- eller læresituasjon, må man ta hensyn til mange faktorer. Det er ikke nok å velge et produkt basert bare på etterklangstid. Faktorer som lydtrykk, montasjemetode, plassering og riktige mengder materialer er like viktig. Det må også tas hensyn til mekanisk påvirkning og lysforhold. Mer  Minimalistisk innredning, med harde og glatte overflater, sammen med åpne «løninger», gir dessuten maksimalistisk støy. Kastellet skole i Oslo er et kjent eksempel.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan