Konferansen: Foredrag på høyt nivå
Konferansen: Foredrag på høyt nivå
Oppdatert :26 mai 2016
arhaug-milf-liten

På Støyforeningens konferanser får du faglig påfyll og treffer hyggelige mennesker. Her advokat Jan Arhaug og akustiker Ingunn Milford i Multiconsult. I bakgrunnen en annen akustiker, Iiris Turunen-Rindel i Standard Norge. Foto: Pål Jensen.

Også i år holdt foredragene på Støyforeningens konferanse et høyt nivå. Akustiker og styremedlem Ingunn Milford fra Multiconsult dokumenterte sammenhengen mellom lydkvaliteten i boliger og andel støyplagede og plagegrad. 13–20 % ble noe, mye eller voldsomt plaget hvis lydforholdene så vidt tilfredsstilte minstekravene – trinnlyd ble oppfattet som mest plagsomt. Medregnes de som oppgav å være litt plaget, ble andelen plagede høyere. Minstekravene er da også ment å gi tilfredsstillende lydforhold, ikke gode lydforhold.

Vi legger ut foredragene etter hvert, men alt nå kan du kose deg med rapporten Ingunn Milfords foredrag var basert på.

Mer.

Den j..... naboen og jussen

Advokat Jan Arhaug, Norges kanskje eneste ekspert på støyjuss, orienterte om den pågående varmepumpesaken i Bærum, som har kostet partene hundretusener i saksomkostninger og avfødt 1,2 kg saksdokumenter. Mer generelt oppyste Arhaug også om fremgangsmåten når en plages av nabostøy. Som også foreningens rådgiver Pål Jensen og andre har understreket i alle år, er rettsvesenet absolutt siste utvei i nabotvister.

Byplanleggeren

En annen jurist – men mer kjent som byplanlegger – redegjorde for to linjer i den samme byplanleggingen: Stortskalautbygging, med drabantbyer og mye pendling – og småskalautbygging, med blanding av funksjoner i samme strøk. Navnet: Audun Engh.
 Generalsekretær Ulf Winther fortalte om foreningens støyapp, som er like rundt hjørnet.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan