Hvor mye koster russebråket?
Hvor mye koster russebråket?
Oppdatert :18 mai 2017
støy-150db

Tungtrafikk: Denne bassbussen fra Brasil hevdes å gi 150 dBA. Avstanden er ikke oppgitt, men lyden overstiger den en million felespillere ville prestere. Lydbilen har 192 basselementer, 48 mellomtoner, 24 diskanthorn, 33 forsterkere på drøye 1500 kW RMS (maksytelsen >2 MW), 240 batterier og totalt 2 tonn med kabler.

Før russetiden begynte, lovet politiet flere steder å skjerpe kontrollen og intensivere arbeidet for å luke ut bråkeruss. Dette politiarbeidet høres til å ha vært under middels vellykket. I 2016 ble det rapportert inn 600 enkelthendelser, hovedsakelig støyklager, under russetiden i Asker, Bærum og Oslo – kommuner med tilsammen ca. 1/6 av Norges innbyggertall.

    Kan vi håpe på bedring i 2017? Og hva med den støyen sjåførenes utsettes for? Hvis eierne av bussen har arbeidsgiveransvar, gjelder Arbeidsmiljøloven for sjåførene. Noe for Arbeidstilsynet?

Ikke bare russ

Ikke bare russ

Ikke all øredøvende larm fra musikkanlegg skyldes russen, heller ikke i russetiden. Etter naboklager fra Singsaker Studenthjem i Trondheim måtte politiet rykke ut til en utagerende utefest, hvor en samling eks-russ fikk beskjed om å rigge ned forsterkeranlegget.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan