Grundig til verks mot «motorpark»
Grundig til verks mot «motorpark»
Oppdatert :19 aug 2014
skrens-park

Ut i det grønne

Aksjonsgruppa mot den planlagte Valmyra «Motorpark» i Nærøy har gått grundig til verks i sin klage på 355 sider med vedlegg. Per Arne Sørli mener de har avdekket en rekke hull i kommunens prosesser. Områder som det er sagt skal konsekvensutredes, er ikke blitt det, sier han til Namdalsavisa. Gruppas krav fra høsten 2012 om vurdering av andre alternativer, er heller ikke blitt hørt, ifølge klagerne. De mener den viktigste loven – som overhodet ikke er nevnt noe sted – er Grannelova (naboloven). Dette er en meget sterk lov, som har stanset tilsvarende anlegg andre steder i landet.
– Vi har derfor store forhåpninger til at denne saken bikker vår veg, fastholder Sørli.
«Park» er en vanlig eufemisme for anlegg av alt annet enn parkmessig natur – industripark, næringspark osv.

Kommunens vedtak ble gjort 14. mai og i løpet av juni leverte aksjonsgruppa det omfattende klagedokumentet. Gruppa har vært i kontakt med en god del ekspertise innen forvaltning, jus og akustikk i løpet av sitt arbeid med klagen.

- Vi er sikre på at vi har en sterk sak. Godtar ikke kommunen anken, går saken automatisk videre til Fylkesmannen. Når vi ikke fram der, blir Sivilombudsmannen neste instans. Og om nødvendig tar vi saken helt til domstolen, garanterer sekretær Per Arne Sørli i aksjonsgruppa mot Valmyra Motorpark sier Namdalsavisa.

Les omtalen i Namdalsavisa.

Norsk forening mot støy har en pdf-versjon av klagen (hele 22 mb).

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan