E6 gjennom Halden: Norsk rekord i råkjøring
E6 gjennom Halden: Norsk rekord i råkjøring
Oppdatert :15 des 2017
støykart-halden

Selv langt ute på landet sør for Halden havner de mest utsatte i rød støysone pga. støyen fra E6-motorveien. Råkjøring og en voldsom økning i biltrafikken gjør antagelig at støyen langs motorveien gjennom Østfold alt nå er verre enn støyvarselskartene til Statens vegvesen tyder på.

Den nye E6-motorveien gjennom Østfold har en fartsgrense på opptil 110 km/t. Sammen med voldsomt økende biltrafikk er dette nok til å skape brede støybelter på begge sider. I en rapport for en velforening sør for Moss dokumenterte Norsk forening mot støy at biltrafikken allerede i 2012 var på høyde med vegvesenets prognoser for 2030, og at vegvesenets støyvarselskart var foreldet.

     De er trolig enda mer foreldet på motorveistrekningen gjennom Halden. Dette skyldes at denne strekningen har en veldig høy andel av bilister som kjører for fort, sier distriktsleder i UP Øst, Kai Voldengen, til NRK. Det siste året har de registrert 333 kjøretøy med en snittfart på over 140 km/t på denne strekningen – mer enn det dobbelte av tallet på råkjøringsstrekning nr. 2, på motorveien ved Gardermoen. De 333 omfatter antagelig bare en liten del av råkjørerne. Og jo høyere fart, desto mer støy. Derfor er antagelig støyen langs motorveien gjennom Østfold verre enn det vegvesenets støyvarselskart tyder på.

Om råkjøring på E6 

Støyvarselskart for Østfold 

– Støyen forgifter utemiljøet langs E6, Moss Avis 

E6 gjennom Østfold verre enn sitt rykte 

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan