Virke: Krafttak for kollektivtransport i Oslo/Akershus
Oppdatert :27 feb 2015
plan-oslo-ak

Virke ønsker bl.a. ny jernbanetunnel og økt T-banekapasitet, men understreker at en stor del av kollektivtransporten går på veiene.

Arbeidsgiverorganisasjonen Virke, hvor Norsk forening mot støy er medlem, mener det må gjøres et krafttak for kollektivtransporten i Oslo og Akershus. Dette uttaler Virke om areal- og samferdselsplanen for Oslo og Akershus. De understreker at manglende rushtidskapasitet skaper store kostnader for næringslivet. De ønsker bl.a. ny jernbanetunnel i Oslo, og kraftig økning av T-banekapasiteten – men understreker også at noe må gjøres med veinettet fordi 56 % av kollektivtrafikken i Norge er busstrafikk, som jo går på veiene (i Oslo har bussene vel 30 % av antall reiser, vår bem.).

Virkes uttalelse her.
Vi legger ut høringsuttalelsen fra Norsk forening mot støy når den er klar.