Truls Gjestland om flystøy: Nok et bevis på at støy er helseskadelig
Truls Gjestland om flystøy: Nok et bevis på at støy er helseskadelig
Oppdatert :14 okt 2013

En av våre ledende støyeksperter, Truls Gjestland fra Sintef, sier til nrk.no at undersøkelsen fra Heathrow er nok et bevis på at støy er helsefarlig, og mener Norge må begynne å ta støy på alvor:
– Vi har sett det samme i forskning på støy fra vegtrafikk. Det bør ikke forbause noen at man nå ser det samme resultatet ved flystøy. Konsekvensen blir den samme uansett hvor støyen kommer fra.

Gjestland etterlyser mer støyforskning. Stortingspolitiker Kari Kjønaas Kjos (Frp) har sittet i helsekomiteen siste periode. Hun sier hun ikke ser mangel på kunnskap om støy.

– Vi er godt kjent med at støy gir helseplager. Tilbakemeldingene jeg som politiker får fra folk er at vi ikke er flink nok til å ta hensyn til det vi vet om hvordan støy påvirker kroppen. Det er et kontinuerlig arbeid, sier Kjønaas Kjos til NRK.no. Samferdselsministeren ønsker ikke å kommentere saken, men understreker at Norge har et strengt støyregelverk. Det er likevel ikke strengere enn at ca. 200 000 mennesker utsettes for veitrafikkstøy over 65 dBA, som ifølge det samme støyregelverket «ikke er egnet til støyfølsomme bruksformål».

gjestlandxx

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan