Tromsø: Fylkesmannen overprøvet kommuneoverlegen
Tromsø: Fylkesmannen overprøvet kommuneoverlegen
Oppdatert :04 des 2014
fotball

Klubber som Sandnes Ulf er pålagt å låse målene etter kl. 21 for å unngå at målstrevet gir nabostøy sent på kvelden og natten. Foto Wikimedia Commons.

Fylkesmannen i Troms opphevet vedtaket fra kommuneoverlegen i Tromsø om å forby bruk av Skarpmarka kunstgressbane etter kl. 21. Det har utløst reaksjon fra nabo Rune Hennig, som også er overlege ved nevrokirurgisk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge. I et brev til fylkeslege Svein Steinert, som har behandlet saken for fylkesmannen, kommer han med skarp kritikk av fylkesmannens avgjørelse. Han er urolig for at mangel på søvn og hvile som følge av bråk fra fotballbanen kan gå ut over arbeidet hans ved sykehuset. Fylkesmannens avgjørelse opprettholder praksisen med fotballspilling alle dager til kl. 23, også i helger. Dette innebærer skrik og impulsstøy gjennom spark, slag og dommerfløyter – hver kveld, langt over hva en forbinder med vanlig ro og orden. Han viser til at klubber bl.a, på Vestlandet, som Sandnes Ulf, er pålagt å låse målene etter kl. 21 så det ikke oppstår uorganisert aktivitet etter at banen skal være stengt.
Fylkesmannen sier at klager på nattestøy må rettes til politiet. Tromsøs politivedtekter pålegger nattero på offentlig sted kl. 23–06.
Helsedirektoratets veileder for støyvurdering ved etablering av nærmiljøanklegg sier bl.a.:
«Regulering av åpningstider bør ha særlig fokus på å forhindre at støy fra nærmiljøanlegget blir dominerende til tider hvor det ellers er liten
støybelastning i det aktuelle området (kvelder, helger).»
Mer.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan