Taraldrud: Også Stopp Støyen kritiserer brosjyren fra dep.
Taraldrud: Også Stopp Støyen kritiserer brosjyren fra dep.
Oppdatert :07 nov 2017
bran-stoppstøyen

«Støy vil ha negativ innvirkning på store friluftsområder av regional verdi, og vil ha særskilt negativ påvirkning for barn og unges bruk av området på dagtid» (Fra konsekvensutredningen) Bilde Stopp Støyen.

På vegne av Stopp Støyen understreker Paal Sjøvall overfor Østlandets Blad bl.a. motsetningene fra brosjyren hvor friluftsliv er omhandlet, i forhold til hva som står i konsekvensutredningen (KU-en). I brosjyren står det «Det vil fortsatt være fullt mulig å bruke friluftsområdene på begge sider av E6 til friluftsliv». Ingenting om støy. I KU-en står det: «Støy vil ha negativ innvirkning på store friluftsområder av regional verdi, og vil ha særskilt negativ påvirkning for barn og unges bruk av området på dagtid».

     Sjøvall viser også til formuleringen i brosjyren om at beredskapssenteret ikke vil være farlig for omgivelsene, mens risikoanalysen påpeker at senteret i seg selv er et terrormål.

     Sjøvall forteller at Stopp Støyen tilbød sin hjelp til informasjonsbrosjyren, men hørte ingenting fra departementet. Videre reagerer han på opplysningene om at helikoptertraseene mot sør går enten rett sydover langs E6 eller noe mer mot sydvest, uten at det står noe om hva dette innebærer av støy på Oppegård og Greverud.
Mer 

Video hvor du kan høre barn, fugler og beredskapssenter i skjønn(?) forening. 

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan