Saksøker Bane Nor
Saksøker Bane Nor
Oppdatert :27 mars 2023
Skjermbilde 2023-03-27 kl. 21.26.19

Strekningen mellom gamle Bestum stasjon og Skøyen stasjon består av en rekke hensettingsspor for både togsett som ikke er i bruk og godstog. Håndtering av dette ekstra materiellet gir mye tilleggstøy i tillegg til den vanlige jernbanetrafikken. Trass i at området også har et jevnt slør av bakgrunnstøy fra E18, 150 - 200 m unna, opplever naboene til sporet støyen fra håndtering av togmateriellet som spesielt plagsom og vil ha tiltak.    

Eventyrer Jarle Andhøy og naboer går til sak mot Bane NOR på grunn av støy, viser sluttinnlegg sendt til Oslo tingrett. Han er også oppført som prosessfullmektig for den berørte nabogruppa på Bestum på Ullern i Oslo. Her ber saksøkerne om bedre støyskjerm, pluss erstatning på kr 250 000 for utgifter for måling av støyforurensning, som er betalt av Andhøys selskap GoAlive AS.

- Første brikken har falt
«Støyforurensningen har stor negativ påvirkning på bo- og livssituasjonen til saksøkere og øvrige naboer», står det i sluttinnlegget.
Saken er berammet i Oslo tingrett mandag til onsdag neste uke. Børsen har vært i kontakt med Andhøy, som foreløpig ikke hadde mulighet til å kommentere saken.
Mer

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan