Norsk Rockforbund fikk støydemperprisen 2013!
Norsk Rockforbund fikk støydemperprisen 2013!
Oppdatert :25 april 2013

Line Endresen i Norsk Rockforbund ble på årets Støyfrie dag tildelt Norsk forening mot støys ærepris – Støydemperen. Foreningen fikk prisen for sitt kvalitetsarbeid siden 2008, som blant annet tok sikte på å beskytte publikums hørsel. Over en halv million ørepropper er delt ut gratis i denne perioden. Støyforeningens motsatte pris, Snegleprisen, ble i år tildelt statsråd Marit Arnstad og Samferdselsdepartementet. 

Støydemper 2013 Line Endresen

Bildetekst: Vinner av æresprisen til Norsk forening mot støy, Støydemperen 2013: Daglig leder Line Endresen i Norsk Rockforbund.

Prisene ble utdelt i forbindelse med markeringen av Den internasjonale støyfri dag 2013, på et arrangement hos Norsk forening mot støy. Styremedlem Ole Erik Yrvin foretok overrekkelsen.

I Juryens begrunnelse sies det at rock ikke er den musikkformen som først og fremst forbindes med hørselshelse, musikken er fysisk sterk og spille som oftest høyt. Men her har Norsk Rockforbund (NRF) tatt grep, og organisasjonen får prisen for måten de definerer og gjennomfører sitt samfunnsansvar som tilrettelegger av konsertarrangementer. Konserter er viktige arenaer for kontakt med unge, og NRF benytter disse arenaene både til å skape store musikkopplevelser og til å formidle til de unge en forståelse om sammenheng mellom lydnivå og hørsels-helse.

Norsk Rockforbund (NRF) ble etablert i 1982 og er konsertarrangørenes interesse- og kompetanseorganisasjon. Organisasjonens visjon er gode konsertopplevelser til alle! Gode konsertopplevelser trenger gode arrangører. NRF er en viktig pådriver til at det arrangeres flere og bedre konserter i Norge, og de arbeider kontinuerlig for å holde konsertarrangører inspirert, informert og oppdatert slik at de kan gi publikum enda flere og bedre konsertopplevelser.

Norsk Rockforbund er konsertarrangørenes interesseorganisasjon og organiserer opp mot 280 festivaler, konsertforeninger, spillesteder, studentersamfunn og klubber fra hele landet.

Som følge av sin visjon og målsetting tar forbundet på en prisverdig måte også ansvar for publikum, gjennom informasjon, regelverk og praktisk tilrettelegging for konsertarrangører.

Forbundet er også viktig partner i musikkbransjens eget lydbevissthetsprosjekt Grenser for lyd. Se http://www.musikk.no/nmr/prosjekter/grenser-for-lyd/

Konkret bidrar forbundet med å dele ut mer enn 100 000 ørepropper til konsertpublikum hvert år. Siden praksisen startet, er langt mer enn en halv million ørepropper delt ut, til beste for unge norske ører.

Dette tiltaket alene er beundringsverdig og grunn til at NRF får æresprisen.

Juryen bestod av:Torhild Wessel Holst, tidl. miljørettet helsevern, Moss kommune, Jøran Rudi,forsker og faglig leder hos Notam ,Ulf Winther, kampanjeansvarlig støysvak trafikk, Støyforeningen

Støy er forurensningens grå eminense som pr i dag plager flest mennesker i Norge.

Støyproblemet er omfattende: 1,7 millioner mennesker lever med støy ved egen bolig i Norge i dag; 0,5 millioner er sterkt plaget av støy. Hørselskader topper yrkesskadestatistikken. Årlig dør mennesker av støyrelaterte sykdommer, barn får nedsatt læringsevne, mange unge starter voksenlivet med redusert hørsel, mange sliter med depresjoner og redusert livskvalitet fordi de mangler gode lydmiljøer og tilgang til stillhet.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan