Kunsten å spise med ørene
Kunsten å spise med ørene
Oppdatert :05 sep 2014
kaffe-gl2

Kaffe forbindes med dype (mørke) toner. Foto Wikimedia Commons.

Vi spiser (og drikker) med øynene – maten er helskjønn. Men også med ørene. Sjokolade og mørk kaffe forbindes med dype (mørke) toner, mens sitrus forbindes med de høye (lyse). Høyfrekvente lyder som fløytetoner kan få mat til å smake søtere (hvorvidt du kan sløyfe sukkeret hvis du nyter plommegrøten mens grisen til Odd Nordstoga står og hyler så feit og høyfrekvent, skal være usagt) mens maten blir mer bitter når frekvensen er lav. Dette fortalte professor Charles Spence under konferansen «The Science of Taste» i København

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan