Gavemedlemskap på valentinsdagen?
Oppdatert :12 feb 2014

Ønsker du å begave kjæresten din med et medlemskap 14. februar? Dagen er oppkalt etter biskopen Valentinus. Han ble etter sigende henrettet (eller tatt ut på moderne norsk) i ca. 270 e.Kr. under keiser Claudius 2 Gothicus. Men før henrettelsen skal han ha forelsket seg i bøddelens datter og skrevet et kosebrev til henne. Vi har ingen beviser for at Valentinus fikk dødsdommen fordi han klaget på støyen fra alle hestevognene som kjørte gjennom Roma, men vi vet at noen gjorde det. Vi tror uansett at et gavemedlemskap på dagen vil være i biskop Valentinus’ ånd.

val2-xt

Du behøver ikke lenger bruke en engel for å bringe bud om at du vil begave kjæresten din med et medlemskap i Norsk forening mot støy. Maleri av David Teniers III