Evenes: Svadakart og eventyrfortelling?
Oppdatert :07 sep 2012

Stortinget har vedtatt at Evenes får en fremskutt jagerflybase, mens Ørland blir ny hovedbase. Det ble amper stemning da innbyggerne i Evenes konfronterte Forsvaret og ville vite hvor mye støy jagerflyene kommer til å lage i nabolaget, skriver nrk.no.

– De har laget et svadakart for å lure flest mulig innbyggere, enkelt og greit, sa Freddy Bryhn, en av dem som har vært mest kritisk til Forsvaret. Innbyggere i Evenes var skuffet etter et folkemøte om den fremskutte kampflybasen onsdag kveld. De mener at Forsvarets støykart ikke stemmer. Kartet viser at to hus havner i rød sone, og 80 i gul sone. Bryhn kalte dette en eventyrfortelling og mente alle ville havne i rød sone. Forsvarsbygg har gjennomført beregningene sammen med SINTEF.