EUs lovforslag mot trafikkstøy skrevet av Porsche
EUs lovforslag mot trafikkstøy skrevet av Porsche
Oppdatert :14 sep 2012

Miljøkomiteen i EU-parlamentet skal neste uke stemme over nye støykrav for biler. Kompromissforslaget som er lagt fram av saksordføreren, stammer fra et utkast skrevet av sportsbilprodusent Porsche.
Voteringen i miljøkomiteen skal etter planen skje 19 september. Den vil avgjøre støygrensene for personbiler, varebiler, lastebiler og busser. Det viser seg at et såkalt kompromissforslag, som vanligvis er en omforent tekst basert på komitemedlemmenes synspunkter, og som skulle ha vært utarbeidet av saksordfører Miroslav Ouzký, i realiteten ble forberedt av Porsche. Kompromissforslaget inneholder et komplisert skjema med støygrenser. Komitemedlemmene har ventet på dette dokumentet i hele sommer. Når det til slutt ankommer, fremgår det at dokumentet er utarbeidet av “Gerhard, Hans-Martin, Porsche AG.”

   Hvis dette kompromisset skissert av Porsche, blir støttet av komitemedlemmene, vil det føre til at det eksisterende 15 år gamle støyregelverket svekkes, og at mange biltyper unntas fra de nye reglene i flere år. Forslagene fra Porsche inneholder også særhensyn for sportsbiler. Det vil også bety et tilbakeslag for EU´s miljølovgivning som man ikke har sett maken til før.Mer.

porsche

Selvskryt er velskryt, for det kommer fra hjertet. Foto Wkimiedia Commons.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan