Hans Otto Watne valgt til ny styreleder
Oppdatert : 28 april 2016
Skjermbilde 2016-04-27 15.03.36

Foreningens styre 2016-2017:

Årsmøtet 15. mars behandlet og godkjente årsberetning og regnskap for siste driftsår.

Årsmøtet vedtok også forslag om en mindre justering av kontingentsatsene. Kontingentene har ikke vært endret siden 2007. De nye satsene trer i kraft fra 2017.

Årsmøtet fulgte valgkomiteens innstilling. Valgkomiteen besto av Tone Tellevik Dahl, Snorre Sletvold og Erling Moberg.  Det nye styret ble:

Hans Otto Watne, (gjenvalg), 2 år
Ole Erik Yrvin, 1 år

Ingunn Milford, 2 år
Emily Robertson, 2 år

Kristin Sandaker, 1 år,var ikke på valg.

Styret konstituerte seg selv på styremøtet 26. april og valgte Hans Otto Watne til å lede styret.

Du kan laste ned

Skjermbilde 2016-03-17 14.27.44

Les mer om den nye styrelederen:

Randers: Mindre syk støy på intensiven
Oppdatert : 28 april 2016
støy-sykt

Også sykehus kan ha for mye støy. lll. William Hogarth/Wikimedia Commons

Sykehuspasienter får ikke alltid den freden og roen de trenger. Et sykehus er travelt som en jernbanestasjon. Overbelastet personale er avhengig av å bevege seg med høyeste hastighet, ofte mens de skyver trillestativer foran seg eller sykehussenger mellom seg – og ofte med korridorpasienter i korridorene. Intensiv Terapi Afsnit (ITA) på Regionshospitalet Randers har med små midler dempet sykehusstøyen, til glede for både pasienter og personale:

• Støyøre, en slektning av Hørselshemmedes Landsforbunds skriketroll.
  • Trillestativ med hjul som støyer mindre selv ved høyhastighetstrilling i korridorene.
  • Støyvake skapdører.

Mer.

Støyfri dag onsdag 27. april!
Oppdatert : 27 april 2016
inad2005

Den internasjonale støyfrie dagen markeres for 21. gang. Her fra den tyske markeringen i 2004 (kilde http://www.tag-gegen-laerm.de/).

I Oslo markeres dagen med byvandring - med støymåler

I dag, onsdag 27. april, feires den internasjonale Støyfri dag (Noise Awareness Day) for 21. år på rad. Dagen ble opprinnelig innstiftet av den internasjonale organisasjonen League for the Hard of Hearing. Dagen brukes til aktiviteter og refleksjon om betydningen av gode, sunne lydmiljøer i travle, motoriserte og kompakte moderne samfunn - og hvordan vi best kan bekjempe den tiltagende støyforurensingen.

Asko: Solstrøm fra lagertaket lager hydrogen til lastebiler
Oppdatert : 27 april 2016
el-lastebil3

Batteridrevet lastebil. Foto Wikimedia Commons.

Grossistselskapet Asko prøver elektriske lastebiler, både batteri- og hydrogendrevne. Strømmen skal komme fra solceller på et lagertak. I løpet av 2017 skal fire lastebiler og ti trucker kjøres med hydrogen som produseres med solkraft. Taket på en lagerbygning i Deli Skog ved Vestby har 1482 solcellepaneler med en installert effekt på 370,5 kW.
Mer

Hisset seg opp over babygråt – ti måneder i fengsel
Oppdatert : 23 april 2016
babyskrik

Barneskrik bør ikke avføde dårlig skjulte trusler og utagerende bevegelser med brennevinsflasker. Foto Wikimedia Commons.

En meget ureglemenert støyklage skapte en ganske amper stemning på et fly fra Gran Canaria: En 59-åring hisset seg opp over en gråtende baby, skriver dagsavisen.no. I tillegg til dårlig skjulte trusler om hva han skulle gjøre med babyen hvis den ikke holdt kjeft, svingte han med en flaske brennevin. Da flyet takset etter landing, reiste han seg dessuten til tross for at lyset for «fest setebeltet» var tent. I Jæren tingrett fikk mannen ti måneder for overtredelser av Luftfartsloven. Med 47 dommer fra før – for trusler, vold og skadeverk (bl.a. TV-knusing) – er han en meget gammel kjenning av politiet.

NRK Brennpunkt-dokumentar fra Ørlandet
Oppdatert : 20 april 2016
f-35

F-16 er ikke lydløs, men F-35 blir verre. Foto Wkimedia Commons.

– Det høres ut som flyene kommer gjennom kjøkkenet. Det skrangler i kopper og skap. Da barna var små, måtte de i blant sove med hørselsvern. Vi frykter at med F-35 blir det både mer støy og høyere aktivitet, sier Ulf og Haldis Kirkbak til Forsvarets Forum. Og det blir utvilsomt mer skrangling i kopper og skap med F-35. Iallfall enda mer støy. Dette dokumenterte Støyforeningen alt i 2011, med støymålinger fra Eglin-basen i Florida som kilde. Les NRK dokumentar

Lenker:

Støygruppa Ørland
F-35 skapte sjokkbølger på USAs nordøstkyst
Nå ligger det an til at Norges første nye kampfly blir 2. klasses utgaver av F-35

Sykle til jobben
Oppdatert : 20 april 2016
sykle-til

19. april startet årets Sykle til jobben-aksjon. Navnet til tross, her kan du både løpe, sykle, svømme og gå. Pr. 20. april har aksjonen 12 438 aktive deltagere. Som i fjor ledes aksjonen av Emily Robertson, som nylig også ble innvalgt i Støyforeningens styre.

gåpåvannet

Du kan også løpe, svømme og gå. Ill. Wikimedia Commons.

Mer.

Musisk talent: Tillatelse til fem timers pianospill
Oppdatert : 19 april 2016
piano2

Ingen krav om å spille med sordin? Foto Wkimedia Commons

Pianospillet til James Carrabino (18) i Kensington vest i London plager naboene, og han ble pålagt å innskrenke øvelsene til to timer pr. dag. Pianistens familie gikk imidlertid til retten, som fastslo at han kunne spille inntil fem timer daglig – før kl. 21. I en leilighet til £5 mill. (ca. 60 mill. kr) burde pianistens familie ha råd til å investere i skikkelig støyisolasjon.
Mer