Vi trenger flere medlemmer
Oppdatert : 13 juni 2014

Bli med å verve et medlem hver.

Kai Arne Armann er død
Oppdatert : 23 sep 2014
kai
Norsk forening mot støys høringsuttalelse til regjeringen Solbergs forslag til rekreasjonskjøring med snøskuter
Oppdatert : 22 sep 2014

Støyforeningen slutter opp rundt fellesoppropet mot mer snøskuterkjøring.

I tillegg har vi sendt inn vår egen høringsuttalelse. Den publiserers her.

Vi minner om at selv om motorisert ferdsel i utmark er forbudt ved lov i vårt land - med

få unntak for nyttetransport, redningstjeneste og militær aktivitet - har antallet snø-scootere i fritidsbruk passert ett halvt hundre tusen. Allerede på slutten av 1970-tallet avtegnet det seg manglende respekt for loven i vårt nordligste fylke. Med tiden har antallet som tar seg til rette med stadig større og hurtigere maskiner økt, ikke bare

i de nordligste fylkene, men også helt ned til fylker på Sørlandet.

Streknings-fotobokser gir også mindre støy
Oppdatert : 22 sep 2014
ts-satk

Fotobokser som måler gjennomsnittsfart (streknings-ATK) halverer antall dødsulykker. Foto Erik den yngre/Wikimedia Commons

Fotobokser som måler gjennomsnittsfart (streknings-ATK) halverer antall dødsulykker, viser en rapport fra Transportøkonomisk institutt. Og siden farten går ned, reduseres også støyen. Rapporten viser at farten i gjennomsnitt gikk ned ca. 6 %. Det har samme virkning på støynivå som en reduksjon av biltrafikken på minst 12 %.

Vil lovfeste rånekjøring i utmark
Oppdatert : 19 sep 2014

Regjeringen vil lovfeste rånekjøring i utmark! Største norske tilbakeslag på generasjoner i arbeidet for bedre lydmiljø i naturen! Det er mange sterke synspunkter i debatten rundt regjeringens lovforslag om å tillate «fornøyelseskjøring med snøskuter» i utmark. Forslaget er nå på høring.

Motorferdselsloven har i mange år på en vellykket måte beskyttet naturen mot unødvendig motorisert trafikk, til beste for dyreliv, naturopplevelser og den stillheten mange ønsker å oppleve når de oppsøker naturen. Nå er stillhetens egenverdi truet, og gode lydmiljøer vil komme på listen over utrydningstruede, immaterielle og livsviktige goder, skriver Norsk forening mot støy i sin høringsuttalelse til Klima- og miljødepartementet. Departementets høringsfrist er 19. september.

Arctic_cat

Mange mener at regjeringen ser bort fra godt dokumenterte rapporter og bekymring for villmannskjøring med snøskuter i naturen. Friluftsliv og rekreasjonsmuligheter kan komme til å lide ubotelig skade.

Ellevilt elbilløp i Beijing
Oppdatert : 20 sep 2014
skrens-e

Skrens. Forsøket på blokkering førte ikke frem. Foto: All Over Press & Speed Live

Verdens første Formel-E-løp forløp ikke helt etter planen. Like før målgang forsøkte Nicolas Prost å blokkere Nick Heidfeld. Resultatet ble en kollisjon som førte til en luftseilas for Heidfeld, og også Prost mislyktes i sitt forsøk på å vinne billøpet. Men ingen av førerne ble skadet, noe som kan tyde på at bilene har en bra innebygget sikkerhet. Formel E-bilene er ikke lydløse. Motorstøy, hvinende dekk og vindsus gir et støynivå på 80 dBA – mer enn for en vanlig eksosbil, men langt mindre enn for en Formel-1-bil.

Nei til flere snøscootere i naturen!
stillenatur

Jeg gikk en tur på stien

og hørte skogens…VROOOM!

I Norge har vi hittil klart å skjerme de mektige naturområdene våre for unødvendig kjøring med støyende motorkjøretøy. Men Regjeringen ønsker nå å gjøre fornøyelseskjøring med snøskutere lovlig. Naturvernforbundet sier NEI til lovendringen! Vi oppfordrer alle lag og enkeltpersoner til å sende høringsuttalelse til klima- og miljødepartementet innen fredag 19.september! Da øker sjansen for at Tine Sundtoft tar det modige valget og stanser galskapen.
Vi håper mange av Naturvernforbundets lokal- og fylkeslag sender egen høringsuttalelse, det kan gjøres med noen enkle trykk på denne linken:
Del gjerne linken på facebook!

Fra søvnløshet til landstrøm
landstrøm-pic

Ill. Wikimedia Commons

Båten «Petrojarl Knarr» ligger ved Aibels verft ved Risøya i Haugesund. En turbin forsyner båten med strøm, men stjeler samtidig nattesøvnen fra nabo Bente Oddenes. Hun sier til nrk.no at det er som å ha et fly i stua. Verftsdirektør Bjørn Pedersen sier han ikke var klar over at turbinen ville støye så mye. Men nå har han lovet å koble båten til landstrøm. Bedre sent enn aldri.