Nyheter
Vi trenger flere medlemmer
Oppdatert : 13 juni 2014

Bli med å verve et medlem hver.

Kai Arne Armann er død
Oppdatert : 23 sep 2014
kai
Norsk forening mot støys høringsuttalelse til regjeringen Solbergs forslag til rekreasjonskjøring med snøskuter
Oppdatert : 22 sep 2014

Støyforeningen slutter opp rundt fellesoppropet mot mer snøskuterkjøring.

I tillegg har vi sendt inn vår egen høringsuttalelse. Den publiserers her.

Vi minner om at selv om motorisert ferdsel i utmark er forbudt ved lov i vårt land - med

få unntak for nyttetransport, redningstjeneste og militær aktivitet - har antallet snø-scootere i fritidsbruk passert ett halvt hundre tusen. Allerede på slutten av 1970-tallet avtegnet det seg manglende respekt for loven i vårt nordligste fylke. Med tiden har antallet som tar seg til rette med stadig større og hurtigere maskiner økt, ikke bare

i de nordligste fylkene, men også helt ned til fylker på Sørlandet.

Streknings-fotobokser gir også mindre støy
Oppdatert : 22 sep 2014
ts-satk

Fotobokser som måler gjennomsnittsfart (streknings-ATK) halverer antall dødsulykker. Foto Erik den yngre/Wikimedia Commons

Fotobokser som måler gjennomsnittsfart (streknings-ATK) halverer antall dødsulykker, viser en rapport fra Transportøkonomisk institutt. Og siden farten går ned, reduseres også støyen. Rapporten viser at farten i gjennomsnitt gikk ned ca. 6 %. Det har samme virkning på støynivå som en reduksjon av biltrafikken på minst 12 %.

Vil lovfeste rånekjøring i utmark
Oppdatert : 19 sep 2014

Regjeringen vil lovfeste rånekjøring i utmark! Største norske tilbakeslag på generasjoner i arbeidet for bedre lydmiljø i naturen! Det er mange sterke synspunkter i debatten rundt regjeringens lovforslag om å tillate «fornøyelseskjøring med snøskuter» i utmark. Forslaget er nå på høring.

     Motorferdselsloven har i mange år på en vellykket måte beskyttet naturen mot unødvendig motorisert trafikk, til beste for dyreliv, naturopplevelser og den stillheten mange ønsker å oppleve når de oppsøker naturen. Nå er stillhetens egenverdi truet, og gode lydmiljøer vil komme på listen over utrydningstruede, immaterielle og livsviktige goder, skriver Norsk forening mot støy i sin høringsuttalelse til Klima- og miljødepartementet. Departementets høringsfrist er 19. september.

Arctic_cat

Mange mener at regjeringen ser bort fra godt dokumenterte rapporter og bekymring for villmannskjøring med snøskuter i naturen. Friluftsliv og rekreasjonsmuligheter kan komme til å lide ubotelig skade.

Ellevilt elbilløp i Beijing
Oppdatert : 20 sep 2014
skrens-e

Skrens. Forsøket på blokkering førte ikke frem. Foto: All Over Press & Speed Live

Verdens første Formel-E-løp forløp ikke helt etter planen. Like før målgang forsøkte Nicolas Prost å blokkere Nick Heidfeld. Resultatet ble en kollisjon som førte til en luftseilas for Heidfeld, og også Prost mislyktes i sitt forsøk på å vinne billøpet. Men ingen av førerne ble skadet, noe som kan tyde på at bilene har en bra innebygget sikkerhet. Formel E-bilene er ikke lydløse. Motorstøy, hvinende dekk og vindsus gir et støynivå på 80 dBA – mer enn for en vanlig eksosbil, men langt mindre enn for en Formel-1-bil.

Nei til flere snøscootere i naturen!
Oppdatert : 19 sep 2014
stillenatur

Jeg gikk en tur på stien

og hørte skogens…VROOOM!

I Norge har vi hittil klart å skjerme de mektige naturområdene våre for unødvendig kjøring med støyende motorkjøretøy. Men Regjeringen ønsker nå å gjøre fornøyelseskjøring med snøskutere lovlig. Naturvernforbundet sier NEI til lovendringen! Vi oppfordrer alle lag og enkeltpersoner til å sende høringsuttalelse til klima- og miljødepartementet innen fredag 19.september! Da øker sjansen for at Tine Sundtoft tar det modige valget og stanser galskapen.
Vi håper mange av Naturvernforbundets lokal- og fylkeslag sender egen høringsuttalelse, det kan gjøres med noen enkle trykk på denne linken:
Del gjerne linken på facebook!

Fra søvnløshet til landstrøm
Oppdatert : 19 sep 2014
landstrøm-pic

Ill. Wikimedia Commons

Båten «Petrojarl Knarr» ligger ved Aibels verft ved Risøya i Haugesund. En turbin forsyner båten med strøm, men stjeler samtidig nattesøvnen fra nabo Bente Oddenes. Hun sier til nrk.no at det er som å ha et fly i stua. Verftsdirektør Bjørn Pedersen sier han ikke var klar over at turbinen ville støye så mye. Men nå har han lovet å koble båten til landstrøm. Bedre sent enn aldri.

Still oss et spørsmål!

Lurer du på noe? Sjekk våre Ofte stilte Spørsmål, eller send inn spørsmålet ditt her.

Takk for din henvendelse. Vi kontakter deg så snart vi kan